Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΕΝΝΟΙΑΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

-Το εννοιακό μόρφωμα της απτότητας εμπλουτίζει την γνώση και διευρύνει την αντίληψη του υποκειμένου γνωστοποιώντας στο ίδιο την ετερότητα της άλλης μορφής θέλοντας να την μετατρέψει την από ανοίκεια σε οικεία. Μετάδοση – απτότητα – συμμόρφωση – μίμηση – εξομοίωση – κατανόηση – απόρριψη – συμφιλίωση. Εναγκαλισμός.
Εσωτερική ζύμωση και πραγμάτωση προσωπικών εμπειριών και καταστάσεων εξωγενών ερεθισμάτων. Γραμμικό και ελεύθερο σχήμα των πραγμάτων συμβολικά τίθενται ως δύο καταστάσεις διαφορετικές , ως στοιχεία αντίθετα που καλούνται να συνυπάρξουν ει δυνατόν εναρμονισμένα με διάθεση να συμπληρώσει το ένα το άλλο.
Η ίδια αυτή διαδικασία που βασίζεται στην αισθαντικότητα , τον συναισθηματισμό των χρωμάτων και την αναλογικότητα της μορφής, όπου η ποσοτική ποιότητα δεν υπολογίζεται ως μέγεθος αλλά ως κατάσταση. Πρώιμο το λογικό στοιχείο έρχεται σταδιακά να ορίσει τις συντεταγμένες του και να στοιχειοθετηθεί, επιδιώκοντας να εννοήσει σχηματικά τα εμπειρικά δρώμενα. Φόρμα.
Όλο αυτό το εσωτερικό γεγονός εμπλουτίζεται ανάλογα με την ευαισθησία του υποκειμένου και τις συνθήκες του περιβάλλοντος χώρου που αναπτύσσεται. Ο συνδυασμός αυτών των δυο πραγμάτων ευθύνεται για την διαμόρφωση.
Η εσωτερικότητα αυτή ως αισθητηριακή πραγματικότητα παραμένει αίνιγμα σαν λογισμική διεργασία… Η μυστική γραφή ως μέσον και ως κώδικας ερμηνείας και ατομικής καταγραφής κλειδωμένων νοημάτων, παράγωγα αυτού του συνδυασμού της λογικής και της αισθαντικής εμπειρίας. Ως ο ενδιάθετος λόγος , αυτός ο βαθύς ενδόμυχος πυρήνας διαλογισμού και συλλογισμού γνωστοποιεί την παρουσία του χωρίς να αποκαλύπτεται. Γραφή. Γράφω. Γράφεις. Γράφει. Γράφουν.

Αναστασάκης Δημήτρης

Μάϊος 2009