Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!



Απαιτούμε την απόλυτη αποκατάσταση κάθε καμένου δένδρου τώρα!
Δεν πρέπει Πάση Θυσία να περάσει το προμελετημένο κακόβουλο αυτό σχέδιο οικοδόμησης εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος !!!!

Ας είναι επιτέλους να συνειδητοποιήσει κάθε Έλληνας αυτής της χώρας πως δεν έχει μόνο υποχρεώσεις.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σε αυτό τον τόπο!

Δικαίωμα πρώτα πρώτα στην ζωή του .. δικαίωμα στην ίδια την ζωή!

---ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ---

Γνωστές πλέον οι ανακοινώσεις της διεθνής επιστημονικής κοινότητας για τις αλλαγές του κλίματος του πλανήτη που σταδιακά οι θερμοκρασίες αυξάνονται με την ''απλούστατη'' συνέπεια την τήξη των πάγων στους πόλους!
Κατά το μεγαλύτερο ποσοστό , το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια καθαρά φυσική εξέλιξη και συνέπεια τις ίδιας αυτής καθ αυτής διαδρομής του ίδιου αυτού φυσικού κύκλου της Γης!
Σίγουρα η συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα επηρεάζει και ίσως να επισπεύδει τα γεγονότα που ''σύντομα'' ο κόσμος θα οδηγηθεί σε καταστάσεις που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας βλέπαμε έως τώρα...Το πότε? Ένας θεός ξέρει....

Ως εκ τούτου προκύπτει ένα βασικό ζήτημα και αυτό αφορά την από ανάθεση, επιλογή, ψήφιση, όπως θέλει ο καθένας ας το ονομάσει, πολιτική ευθύνη που αυτή δεν είναι τίποτα παραπάνω από την διαχείριση ενός τόπου που οφείλει να είναι οργανωμένος με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη αλλά και την διευθέτηση παντός είδους ανάγκης με απώτερο σκοπό την ομαλή λειτουργία του δημόσιου φορέα αλλά και την ανάπτυξη του!

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν το θέμα αυτό της κλιματικής κρίσης θα έλεγα εγώ.. και αν συγχρόνως αναλογιστούμε το τι συμβαίνει συνεχώς στο εγχώριο οικοσύστημα .. σε σχέση πάντα με την κακόβουλη αντίληψη δημοσίων και μη, ατόμων και όχι προσώπων... τότε κατά την γνώμη μου καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η πολιτική ευθύνη για τις συνέπειες αυτού του άρρωστου φαινομένου πυρομανίας με σκοπό την χρηματική κερδοφορία αποτελεί εγκληματική πράξη και χρίζει της ανάλογης αντιμετώπισης!

Πρόκειται για οικολογικό ολοκαύτωμα!!

..του οποίου οι συνέπειες θα είναι τραγικές! Αν μιλάμε για ποιότητα ζωής... πως μπορούμε να το λέμε μέσα σε ένα περιβάλλον που μαραζώνει καιόμενο? Που χάνεται κάθε φυσικός μηχανισμός αποθήκευσης υπογείων υδάτων όπου σε σχέση με κάθε δένδρο ξεχωριστά διαμορφώνουν άριστες θερμοκρασιακές συνθήκες, καθώς συγχρόνως αποτελεί παράγοντα παραγωγής οξυγόνου?

Κατά την γνώμη μου τα πράγματα είναι τραγικά καταρχήν ως προς την έλλειψη συνειδητότητας του ζητήματος!

Ως προς την αδυναμία διεκδίκησης του δικαιώματος υπεράσπιση της γης και των παράγωγων της! Της γης στην οποία ζούμε εμείς οι ίδιοι! Στην προκειμένη περίπτωση ονομάζω ως γη τον δικό μας τόπο! ...αλήθεια..πόσο δικός μας είναι τελικά που δεν μπορούμε να τον φροντίσουμε? να τον ελέγξουμε? να τον υπερασπιστούμε? Κάτι ''μαγικό'' μας έκανε να μην τον νοιώθουμε πια δικό μας... κάτι που το αφήνουμε ακόμα να μας πείθει πως δεν μας ανήκει...

Αν μας ανήκει τότε γιατί δεν τον προστατεύουμε?

Αν δεν μας ανήκει τότε με ποιο δικαίωμα τον καίμε, ή τον αφήνουμε να καεί?

Η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια!
Η πολιτική ασυλία αποτελεί απόλυτη καταδίκη για κάθε τι που αυτή πραγματεύεται ότι δημόσιο και ιδιωτικό!
Πολιτική ασυλία σημαίνει ''μπαίνω αλέθω και αλεστικά δεν δίνω''
Αν οι δημόσιοι διαχειριστές ήταν υπόλογοι ,πραγματικά όμως υπόλογοι και δια νόμου άμεσα υπεύθυνοι, τότε σας πληροφορώ πως δεν θα είχε καεί ούτε γλάστρα!!!! Και το σίγουρο είναι πως θα είχαμε λιγότερους από 300 βουλευτές για τον απλό λόγο ότι η πολιτική ευθύνη θέλει κότσια... και δυστυχώς ελάχιστοι από εκείνους τα έχουν ...

Το δις εξαμαρτείν ανδρός ενόχου εστίν!!! Και οι παρόντες διαχειριστές είναι απόλυτα ένοχοι για το ΕΓΚΛΗΜΑ που διεπράχθη!