Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Σχετικά με την λογοκρισία του βίντεο της γυάλινης αίθουσας του Κώστα Γαβρά.


Σχετικά με την λογοκρισία του βίντεο της γυάλινης αίθουσας του Κώστα Γαβρά.
Κοινοποίηση
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 στις 12:54 π.μ. | Επεξεργασία Σημείωσης | Διαγραφή
Η ισοπεδωτική νοοτροπία και η κατάργηση των πάντων είναι ανούσια! Δεν μας τιμά καθόλου η απόλυτη απαξίωση και η επιλογή μέρους της ιστορίας μας ως ιδανικότερη!
Πάντα σε ολοκληρωτικά καθεστώτα παρουσιάζονται βίαια γεγονότα και για αυτό θα πρέπει να είμαστε συνετοί, αρνούμενοι άλλον έναν ‘’νεοολοκληρωτισμό’’ που θέλει να απαξιώσει την πορεία της ίδιας μας της ιστορίας!

Τραγικό και αφελές λάθος η λογοκρισία στο βίντεο του Κώστα Γαβρά και πρέπει ΑΠΟΛΎΤΩΣ να αποκατασταθεί !! Σαφώς το μέρος της αναπαράστασης του φιλμ δεν αποτελεί αφορμή για εχθρότητα η οποιαδήποτε εναντίωση προς την ορθόδοξη εκκλησία, πράγμα που θα ήταν πραγματικά ανόητο! Την ίδια στιγμή η θέση των όποιων κληρικών και οι αντιδράσεις της ιεράς συνόδου διαμορφώνουν την εντύπωση του ευάλωτου και με τον τρόπο αυτόν διασύρουν την αξιοπρέπεια της ίδιας της εκκλησίας μειώνοντας το κύρος της εν μέσο διαμαρτυριών καθώς επιδιώκουν να καλύψουν εκείνην την ιστορική πραγματικότητα!

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ανεχόμαστε άλλον στρουθοκαμηλισμό ούτε εθελοτυφλούμε έναντι της ιστορικής πραγματικότητας χωρίς αυτό να σημαίνει την οποιαδήποτε μορφή εναντίωσης!!!
Ας ανοίξουμε τα μάτια μας επιτέλους για να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει χωρίς επιπολαιότητες και υπερβολές , αλλά με σοφία και σύνεση. Διότι στην αντίθετη περίπτωση θα επαναλάβουμε χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε , ότι ακριβώς έγινε και στο λογοκριμένο μέρος του βίντεο!!
Με αφορμή αυτό το γεγονός θεωρώ ότι καλούμαστε να μάθουμε από την ίδια μας την ιστορία τόσο στο να υπερασπίσουμε τα ιστορικά κεκτημένα μας όσο και στο να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος μας! Τι πιο Σοφότερο?

‘’αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε τότε μιμούμαστε αυτό που καταγγέλλουμε’’ ….φυσικά το απεύχομαι!!

http://www.youtube.com/watch?v=1rFgq7MsRe8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου